- Úvodní strana close
- Akce
- Kosmetika
- Ekodrogerie
- Potraviny
- Nápoje
- Doplňky stravy
- Mateřství
- Domácnost
- Podle účelu
- Záruka kvality
- Magazín
Xanthan Gum
Xanthanová guma se vyrábí fermentací kukuřičného škrobu s bakterií Xanthomonas campestris. Zvyšuje hustotu vodné části kosmetického přípravku, nebo mění hustoty kapalných kosmetických produktů.
Účinek:
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Zvyšuje hustotu produktu
Složka též známá jako:
Xanthanová guma
Popis složky
Xantanová guma patří mezi látky přírodního původu. Zvyšuje hustotu kosmetického produktu, stabilizuje emulze a používá se k dosažení gelovitých, viskózních konzistencí. Vyrábí se fermentací kukuřičného škrobu s bakterií Xanthomonas campestris. Je to velmi stabilní látka odolná náročným podmínkám, čímž prodlužuje trvanlivost přípravku. Nezpůsobuje alergie a nemá žádné negativní účinky na pleť. Zlepšuje vzhled suché nebo poškozené pokožky, snižuje loupání a obnovuje pružnost. Na pokožce vytváří ochranný film, má hydratační a vlhkost zadržující vlastnosti.
Komerční využití
- Hydratační krémy
- Mýdla
- Zubní pasty
- Pleťové krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Kategorie
- Články click
- Recepty click
- Videoblog
- Herbář click
- Spolupracujeme
- Jak vybrat správný produkt
- Složení kosmetiky click